Choi Wong – Internalize -Dapiran

Choi-Wong-Front-hoogdruk-van-oud-rastercliche-70x32cm-2016
Front (klik op afbeelding voor vergroting)

Groepen mensen, die uit het zwart lijken op te doemen, of er juist in verdwijnen. Een beweging, een golf, die voorbij het papier door lijkt te gaan. In de lichte delen zijn individuen te onderscheiden, in het donker zie je slechts contouren. Het zou een metafoor voor deze tijd kunnen zijn. Gaat de mens ten onder aan zijn eigenbelang of is er hoop?

Choi-Wong 16110 8
161108                      © Dapiran Art Project Space

De beangstigende maar bijzonder mooie werken zijn te zien bij Dapiran Art Project Space.  Het is nieuw werk van Choi Wong die in 2008 afstudeerde aan HKU te Utrecht (Graphic Design).  De mens, mensheid en verbondenheid is altijd het thema in haar werk. Door de huidige turbulente tijden is haar werk kritischer geworden, somberder. De overwinning van Trump in de Amerikaanse verkiezingen inspireerde haar tot het werk 161108. In dit werk bevraagt ze de macht van blanke mannen met conservatieve opvattingen.

een raster cliche
een raster cliche (dat Choi Wong) voor haar werk gebruikt).

Voor haar nieuwe werk maakt ze gebruik van de letterpress. Met deze hoogdruk-techniek kun je ook foto’s afdrukken. Ze gebruikt daarvoor oude raster-cliche’s. Door middel van een arbeidsintensief proces, drukt ze de foto meerdere malen af op het papier. Ondanks het drukproces zijn al deze werken daardoor uniek. Ze hangen niet alleen aan de muur, sommige werken hebben een eigen, slanke sokkel waardoor ze een heel andere werking krijgen.

Overzicht expositie
Overzicht expositie

Minutieus en arbeidsintensief werken past bij Choi Wong. Ze gebruikt borduurtechnieken in haar werk. In de expositie is een werk te zien waar een oude familiefoto achter een geborduurd web is verscholen. Een enorm aantal gaatjes zijn met grote nauwkeurigheid in het museumkarton gestoken. Door de gaatjes heeft ze dunne draden getrokken. Het is een werk geworden dat meer filosofisch en beschouwend is.

dapiran_choi_wong_internalize

 

expositie: Internalize, Choi Wong, t/m 29 april 2017  (vr-za 12-18 uur).
locatie: Dapiran Art Project Space, Springweg 59, 3511 VK  Utrecht.

 

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.