Peter Schuyff – Galerie Gabriel Rolt

De schilderijen van Peter Schuyff veroveren je. Ze nemen je mee in een wereld die eindeloos schijnt maar geen moment verveelt. Golvende doeken lijken het, wapperend in de wind. Op die doeken patronen, zorgvuldig geschilderd maar met een soepele toets. Elk schilderij heeft een ander patroon. Die patronen leiden je, door een abstract landschap. Langs spelonken, bochten en dalen. Bij elk zwerftocht door een schilderij is het alsof je de galerie even verlaat. Om dan weer terug te keren en met verbazing te constateren dat het schilderij gewoon een plat doek is.

Peter Schuyff - Galerie Gabriel Rolt

De patronen zijn heel verschillend. Cirkels, lijnen, vierkanten, ruiten, soms hebben ze iets oosters, soms doen ze je even denken aan Mondriaan. Geen drukwerk maar met de hand geschilderd. Alhoewel het patronen zijn is de verandering  voortdurend. De werken van Peter Schuyff weten een realistisch gevoel van drie dimensionaliteit op te wekken maar zonder effect-bejag. Ze geven de ruime galerie Gabriel Rolt nog een extra dimensie.

expositie: Peter Schuyff, t/m  8 okt 2016 (wo – za, 12 – 18 uur).
locatie: Galerie Gabriel Rolt, Tolstraat 84, 1073 SE  Amsterdam.

Peter Schuyff - Galerie Gabriel Rolt

Peter Schuyff - Galerie Gabriel Rolt

Peter Schuyff - Galerie Gabriel Rolt

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.