Simone Forti – Huddle

Ik draai me on en daar staan ze al. Een groepje van zo’n zeven jonge mensen. Mannen en vrouwen. Ze staan in een cirkel en duwde zich tegen elkaar aan. Zoals rugbyers dat doen tijdens een scrum. Even gebeurt er niets. Dan maakt één zich los uit de groep. Behoedzaam zoeken. Waarna deze ene voorzichtig omhoog klautert. De groep zet zich schrap. Over de ruggen van de anderen volgt een worsteling naar de andere kant.  Het oogt heel fysiek, intiem ook wel. Als de ander zijde is bereikt, weer even zoeken. Je voeten op de grond krijgen zonder te vallen. Dat lukt. De klimmer voegt zich weer in de groep. Even is  er onrust. Tot iedereen weer zijn plek heeft. Geen beweging meer. Dan  maakt de volgende zich uit de groep los. Het fysieke ritueel herhaalt zich. Als iedereen is geweest -tenminste dat schat ik zelf in- lost de groep zich op. Even vluchtig als ze ontstond. Op blote voeten lopen de leden alle kanten op.

Tijdens het Spring Performance Festival op zondag 20 maart werd de Huddle voor het Stedelijk opgevoerd. Dit gebeurde op initiatief van de Vleeshal. Van Simone Forti wordt in de vleeshal op 28 maar al haar Dance Constructions uitgevoerd. De Huddle is er een van.

Links.
Finissage Here it comes van Simone Forti in de Vleeshal (markt) te Middelburg.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.